Probeer onze
codeeroplossingen eens

Videojet heeft een oplossing voor vrijwel iedere automotive codeeruitdaging. Klik op de hotspots hieronder om toepasselijke technologieën voor elk deel van het voertuig te bekijken.

Banden
+
Motor- en aandrijflijn- componenten
+
Veiligheidscomponenten (veiligheidsgordels, airbags enz.)
+
Panelen en bedieningselementen binnen
+
Glas
+
Chassis / body-in-white
+
Sensoren en kleine motoren
+
Lijn voor brandstof en vloeistof
+
Product Preview
Handle

Banden

X

Continuous inkjet

Het markeerproces wordt met name gebruikt voor twee doeleinden bij de bandenproductie: voor identificatie van geëxtrudeerde rubberlagen voor tracking binnen het productieproces (coderen van extrusierubber) en voor het markeren van de muren van afgewerkte banden volgens OEM-specificaties (puntprinten). Videojet CIJ-printers produceren contrastrijke prints zonder de banden aan te raken, waardoor mogelijke schade wordt voorkomen. Onze gepatenteerde niet-verstoppende CleanFlow®-printkoppen zijn ontworpen voor een lagere onderhoudsfrequentie en codeconsistentie zelfs in warme, stoffige omgevingen, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor bandenproducenten.

Code aangebracht met CIJ-printen

Motor- en aandrijflijn- componenten

X

Lasermarkeren

Fiberlasermarkeren is een ideale oplossing voor veel aandrijflijntoepassingen waar complexe, permanente codes rechtstreeks op onderdelen bij hoge snelheden gemarkeerd moeten worden. Videojet fiberlasers zijn speciaal ontwikkeld voor markeringen op plastic met een hoge dichtheid, aluminium en roestvrij staal. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin een onderdeelspecificatie DataMatrix-codes en/of door mensen leesbare informatie vereist die op een duurzame manier geleverd moeten worden en gedurende de levensduur van een voertuig mee moeten gaan.

Continuous inkjet

Videojet CIJ-printers produceren tekst en afbeeldingen met superieure resolutie, waaronder inktopties die snel drogen en warmte- en oliebestendig zijn, waardoor ze een ideale oplossing zijn voor het printen op vrijwel elke motor of aandrijflijn. CIJ-technologie kan een goede oplossing zijn voor toepassingen waar structurele integriteit van belang is of waar verwijderbare codes gewenst zijn, omdat inkt alleen op het oppervlak van het onderdeel wordt geprint.

Code aangebracht met behulp van lasermarkeren

Veiligheidscomponenten (veiligheidsgordels, airbags enz.)

X

Continuous inkjet

Videojet CIJ-printers kunnen duurzame codes met superieure resolutie op vrijwel elk substraat printen. Dit kan belangrijk zijn voor fabrikanten die verschillende soorten componenten van verschillende materialen produceren. Onze 1000-lijn CIJ-printers is ontworpen voor een lange bewerkingstijd, met CleanFlow®-printkoppen die inktophoping verminderen om de printkwaliteit te behouden met minder onderhoud. Inkten die bestand zijn tegen solvent en chemicaliën zijn bestand tegen slijtage en veel solvents om ervoor te zorgen dat ze leesbaar blijven in automotive-omgevingen.

Lasermarkeren

Lasertechnologie van Videojet is nagenoeg onderhoudsvrij, wat resulteert in meer uptime en een consistente markering. We bieden tal van laseropties die zijn ontworpen voor maximale prestaties op vele plastic en metalen substraten. Daarnaast vereenvoudigt Videojet de integratie van productiecellen en productielijnen met het uitgebreide portfolio van laseraccessoires, waaronder lenzen en straalrotatie-eenheden om de laserprestaties en het gebruiksgemak te maximaliseren.

Code aangebracht met behulp van lasermarkeren

Panelen en bedieningselementen binnen

X

Continuous inkjet

Visuele definitie is essentieel voor codes en markeringen op onderdelen in het voertuig voor leesbaarheid en traceerbaarheid, vooral als veel van deze onderdelen donker zijn. Videojet heeft veel inkten, inclusief gepigmenteerde opties, voor uitzonderlijke leesbaarheid van de code. Videojet heeft bewezen installaties binnen veel substraten, waaronder polypropyleen, polyurethaan, acrylonitril butadien styreen, en andere. Ultra-high Speed (UHS) printers zijn ideaal voor snelle productielijnen die hoge-resolutiecodes vereisen, waaronder DataMatrix, in kleine printgebieden.

Lasermarkeren

CO2-en fiberlasers van Videojet kunnen permanente markeringen creëren op knoppen en schakelaars, zowel voor markeringen om de functie van de knop of schakelaar aan te geven als voor tracking- en identificatiecodes. Er kunnen aantrekkelijke markeringen worden gemaakt met laserprinten door materiaal aan de buitenkant te verwijderen, waardoor binnenste lagen, waaronder besturingselementen met achtergrondverlichting, worden blootgelegd. Onze lasers kunnen een breed scala aan materialen markeren en hebben nagenoeg geen slijtage-onderdelen, wat resulteert in meer uptime en lage bedrijfskosten.

Markeringen toegepast met laser

Glas

X

Lasermarkeren

Videojet CO2 -laserprinters bieden de mogelijkheid om codes en merkinformatie aan te brengen op windschermen, lenzen en andere glazen componenten. Duidelijke, contrastrijke markeringen zorgen voor een modern merkimago en kunnen discreet worden aangebracht om leesbaarheid te bieden voor identificatie terwijl ze niet afleiden van het verder heldere component. Met Videojet Code Assurance-oplossingen hoeven uw operators niet langer te gissen bij codeselectie. Dit is met name belangrijk in glasproductie-omgevingen die veel verschillende onderdelen produceren voor meerdere klanten.

Code aangebracht met behulp van lasermarkeren

Chassis / body-in-white

X

Lasermarkeren

Fiberlasermarkeren is een ideale oplossing voor structurele toepassingen waar codes rechtstreeks op metalen frames en behuizingscomponenten worden geplaatst. Videojet fiberlasers kunnen perfect permanente codes op materialen zoals staal, aluminium en ijzer aanbrengen. Krachtigere, snellere opties kunnen ideaal zijn als er een combinatie van door de machine en door mensen leesbare codes moet worden aangebracht zonder de productie te vertragen.

Continuous inkjet

CIJ-technologie kan een ideale oplossing zijn voor chassis- en behuizingstoepassingen waar structurele integriteit van belang is of waar verwijderbare codes gewenst zijn, omdat inkt alleen op het oppervlak van het onderdeel of de structuur wordt geprint. Videojet heeft CIJ-inkten die kunnen voldoen aan uiteenlopende eisen voor prestaties, waaronder snel drogen, oliepenetrerend en bestendigheid tegen solvents en chemicaliën. Onzichtbare UV-fluorescerende inkten kunnen discrete codeeroplossingen mogelijk maken die alleen zichtbaar zijn bij UV-licht.

Sensoren en kleine motoren

X

Continuous inkjet

Videojet CIJ-printers bieden de flexibiliteit en betrouwbaarheid die nodig is voor het aanbrengen van identificatie- en trackingmarkeringen op kleine auto-onderdelen en units. Microprinters met een hoge resolutie (HR) kunnen een ideale oplossing zijn bij kleine onderdelen en beperkte ruimte voor printen. Microprinters gebruiken kleinere nozzles en een hogere frequentie om meerdere tekstregels, 2D of lineaire barcodes, en zelfs afbeeldingen te printen in beperkte ruimten. Alle Videojet CIJ-modellen zijn ontworpen voor maximale uptime en de beste printkwaliteit.

Lasermarkeren

Laserprinters kunnen duidelijke, consistente, hoogwaardige codes produceren op grote of kleine vlakken en zijn een ideale optie als klantspecificaties permanente codes vereisen. Videojet heeft de grootste lasermarkeervelden in de industrie, waardoor meerdere onderdelen gemarkeerd kunnen worden zonder dat de laser of componenten opnieuw gericht moeten worden. Onze CO2¬- en fiberlasers omvatten meerdere golflengte-opties om contrastrijke markeringen te creëren op een breed scala aan materialen.

Markeringen toegepast met laser

Lijn voor brandstof en vloeistof

X

Lasermarkeren

Laserprinters zijn de ideale keuze voor veel extrusiefabrikanten in de automotive-industrie, omdat ze zeer weinig slijtageonderdelen bevatten. Hierdoor kunnen producenten duidelijke, leesbare en permanente codes produceren, terwijl kostbare downtime voorkomen wordt in de hete, vochtige en stoffige omgevingen van productielijnen voor brandstof en vloeistof. Laserprinters kunnen ook mooie contrastrijke codes afleveren op donkere producten.

Continuous inkjet

Uptime is belangrijk voor fabrikanten van geëxtrudeerde vloeistoflijnen, waar de kosten voor lijnonderbrekingen of afvalproducten kunnen oplopen tot duizenden dollars. Videojet biedt CIJ-oplossingen waarmee uw lijnen blijven draaien, zelfs bij hoge temperaturen en in vochtige en stoffige omstandigheden, inclusief IP65-geclassificeerde versies. We voldoen aan uw unieke codeerbehoeften met niet-verstoppende printkoppen en inkten voor maximale codehechting en duurzaamheid in de meest veeleisende toepassingen.

Code aangebracht met behulp van lasermarkeren